SIV DOM MAK-РАП Форум
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SIV DOM MAK-РАП Форум

Makedonski HIPHOP Portal

HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  БарајБарај  Latest imagesLatest images  Регистрирајте сеРегистрирајте се  ВлезВлез  

Zurka vo BT

Go down 
+10
БрАчЕдО ОдОзГоРа
K.B.
dime_sivdom
CyBeRmAsTeR
Machor
ifan4e_baby
Juve-W.H.F.
Martin a.k.a. DzVeR
nixa_urban-skillz
Monster Beats Records
14 posters
Отиди на страна : Previous  1, 2
АвторПорака
Adrenalin666
moderator
Adrenalin666

Број на мислења : 172
Местолокација : Сонцето Светит Месечината Сјај, Те Сакам Ебамуја Знај..Ж`та кавадаречка-засекгоаш моја!!

Zurka vo BT - Page 2 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Zurka vo BT   Zurka vo BT - Page 2 Icon_minitimeСаб Мај 24, 2008 5:46 pm

[b]Гледан не си ме разбрал добро братче, Ако мислиш да организираш нешто мора г`зот да го испотиш, можеби првиот пат се даваат пари, ако неќете идете питајте некаде валјда ќе собериме.
Прво да даеме пари нормално да донесиме луѓе што навистина ќе дојде публика, а и треба секоја журка да се поддржува макар и бендот да е Total Overdose. Со тоа идење, се берат пари истите подоцна се користат за нова журка и појаки бендови. Ако почнеш со макеоднски бендови да правиш журки, ќе собереш доволно пари да викнеш некој странски бенд што навистина ќе направи атмосвера.
Ова е мој предлог ама диме глеам слабо си го разбрал, мислиш дека уште на првата журка ќе паднеш во дупка.Никоаш нема да паднеш само ако има поддршка од публиката,нормално ако се соберат масовно на журките. Ајде бе има баеѓи рапери во битола, соберете се на една журка ќе излезе добар профит за нова, болја журка.
Вратете се на почетокот Go down
http://www.prijateli.com.mk/u/PunkTheRock
Juve-W.H.F.
Admin
Juve-W.H.F.

Број на мислења : 348
Местолокација : Bitola Epicentar

ПишувањеПредмет: Re: Zurka vo BT   Zurka vo BT - Page 2 Icon_minitimeСаб Мај 24, 2008 6:27 pm

не е тоа работата...за праење ќе се направи,но муабетот според тебе треба да трчаме по фанови и да му вадиме кеш од џеб?? нема логика братче испробани се скоро сите методи и ниедна не излегува како што е замислена ако сам организираш,твојот труд ретко ќе го цени некој ,тоа е едно,а второ нерва ќе искиниш со кешот и последно не да го испотиш г**от ќе го препотиш пошто ебан ќе бидиш до бесвест од сите страни lol! lol! lol!
http://www.myspace.com/whfjuvedime
Adrenalin666
moderator
Adrenalin666

Местолокација : Сонцето Светит Месечината Сјај, Те Сакам Ебамуја Знај..Ж`та кавадаречка-засекгоаш моја!!

ПишувањеПредмет: Re: Zurka vo BT   Zurka vo BT - Page 2 Icon_minitimeСаб Мај 24, 2008 6:34 pm

Те верувам пошто Сив Дом како бенд имаат организирано неколку журки сепак, ефектот само вие си го знаете, а немој да мислиш дека во некоја друга култура као Металот е поинаку. Тука работи иста организација се носат странски бендови, и парите што ќе ги соберат од една свирка се чуваат за друг бенд.
Најважно е да сватат со самото идење на свирка, освен забава ова она, се придонесува да ГЛЕДААТ ДРУГ БЕНД.
Иако за проба пари не се земаат, али према мене ако има заинтересирани јас лично би почнал со барем 20 души каоо за почеток.
Еве вие како СИВ ДОМ бидете првите што ќе настапат, далје нека идат македонски бендови, САФ, ЏАКА, Распукана Козметика, Аго...валјда имаат фанови.
Абе има бендови..само треба желба да имате за нешто и ќе го напраиме.
Јас уште сум на предлогот..повелете кој е со менеSmile
Juve-W.H.F.
Admin
Juve-W.H.F.

ПишувањеПредмет: Re: Zurka vo BT   Zurka vo BT - Page 2 Icon_minitimeСаб Мај 24, 2008 6:44 pm

BARDOVCI напиша:

Еве вие како СИВ ДОМ бидете првите што ќе настапат, далје нека идат македонски бендови, САФ, ЏАКА, Распукана Козметика, Аго...валјда имаат фанови.

за нив батец да ги донесиш на журка денес пари требаат поќе пари ќе потрошиш да ги донесиш отколку што ќе извадиш по настапот нивни најмалку 500 евра треба да дадеш за тие личности да ги собериш
Adrenalin666
moderator
Adrenalin666

ПишувањеПредмет: Re: Zurka vo BT   Zurka vo BT - Page 2 Icon_minitimeСаб Мај 24, 2008 6:48 pm

Сив Дом, не настапуваат испод 500 евра...
Организаторот нема толку пари...
Ако направи скапа карти да извади пари никој нема да дојде...
Сив Дом имаат фанови
Сив дом имаат и луѓе што не ги сакаат како бенд или личности
Македонија Слабо има Рап Журки
Секоја Рап журка се случува дома во детска соба со системче...
Макеоднија ќе нема рап журки...
Хип Хоп журките се луксуз....
Заеби Хип Хоп Журки, заеби темава...јас лично ве поканувам на журка со почеток од 20 часот кај мене в детска соба (не треба карта само измијте ги нозете пред да влезитеSmile )
Juve-W.H.F.
Admin
Juve-W.H.F.

ПишувањеПредмет: Re: Zurka vo BT   Zurka vo BT - Page 2 Icon_minitimeСаб Мај 24, 2008 6:56 pm

абе зборам за другите после сив дом што ги наведе СИВ ДОМ ТИ е друга политика
dime_sivdom
moderator
dime_sivdom

Број на мислења : 426
Местолокација : Независна Република Битола/Баир мала није шала

ПишувањеПредмет: Re: Zurka vo BT   Zurka vo BT - Page 2 Icon_minitimeВто Мај 27, 2008 3:44 am

abe i ovaj BARDOVCI da ima organizirano zurka aj da kazva ali i toj neznaj kako odat rabotite...abe BARDOVCI ti mene mi vikash ne sum znael kako da se organizira...ali bash deka znam kako da se napraj toa vikam da ne se praj...posho ne e isplatlivo....koga velam isplatlivo ne mislam samo na kesh...i ti 200 pati go smena mislenjeto...vikash vo prviot post: naprajte zurka vie organizirajte,viknete pomladi rap bendovi da se promoviraat....posle toa pa skroz drugo pa duri mene me najde kriv sto ne sum go svatil postot....e aj bash da vidam neka go procita nekoj postot tvoj pa da vidam kako ke go svati...
sega pa vo prethodniot post mi odrza predavanje kako da sum na skolo za toa kako se organizirala zurka...i zaklucok tvoj e deka zurkata treba da se napravi kaj tebe v soba...ok...ne vikam deka ti e losha idejata ali nie raperite be ne sme do tolku da si prajme zurki doma na sistem...za zurka ako sakame uste vecerva ke naprajme...ali celiot film e ako ne si znael...lokalot vo bitola za zurki...inaku drugoto ne e bash teshko...Wink
http://dimesivdom.hi5.com & www.myspace.com/whfjuvedime & www.my
Juve-W.H.F.
Admin
Juve-W.H.F.

ПишувањеПредмет: Re: Zurka vo BT   Zurka vo BT - Page 2 Icon_minitimeВто Мај 27, 2008 5:47 am

dime_sivdom напиша:
abe i ovaj BARDOVCI da ima organizirano zurka aj da kazva ali i toj neznaj kako odat rabotite...abe BARDOVCI ti mene mi vikash ne sum znael kako da se organizira...ali bash deka znam kako da se napraj toa vikam da ne se praj...posho ne e isplatlivo....koga velam isplatlivo ne mislam samo na kesh...i ti 200 pati go smena mislenjeto...vikash vo prviot post: naprajte zurka vie organizirajte,viknete pomladi rap bendovi da se promoviraat....posle toa pa skroz drugo pa duri mene me najde kriv sto ne sum go svatil postot....e aj bash da vidam neka go procita nekoj postot tvoj pa da vidam kako ke go svati...
sega pa vo prethodniot post mi odrza predavanje kako da sum na skolo za toa kako se organizirala zurka...i zaklucok tvoj e deka zurkata treba da se napravi kaj tebe v soba...ok...ne vikam deka ti e losha idejata ali nie raperite be ne sme do tolku da si prajme zurki doma na sistem...za zurka ako sakame uste vecerva ke naprajme...ali celiot film e ako ne si znael...lokalot vo bitola za zurki...inaku drugoto ne e bash teshko...Wink

ПАМЕТНО КАЖАНО!!!
dime_sivdom
moderator
dime_sivdom

ПишувањеПредмет: Re: Zurka vo BT   Zurka vo BT - Page 2 Icon_minitimeВто Мај 27, 2008 6:02 pm

i deca....stramota e more...ke vidi nekoj kolku postovi ima na temava ke reci ovie 2142354587485783 zurki imaat napraeno a ne znaat deka ni edna nemame periodov lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol!
Adrenalin666
moderator
Adrenalin666

ПишувањеПредмет: Re: Zurka vo BT   Zurka vo BT - Page 2 Icon_minitimeСре Мај 28, 2008 1:16 pm

Moжи немам РАП журка организирано ама сме организирале Транс,Рок, И метал журки што точно знам како идат работите...
KOSTA(FREESTYLER)
moderator
KOSTA(FREESTYLER)

Број на мислења : 216
Местолокација : Bitola (Arnaut Mala)

ПишувањеПредмет: Re: Zurka vo BT   Zurka vo BT - Page 2 Icon_minitimeПон Јун 02, 2008 7:13 pm

Porano imav mnogu volja za da se napraat hip hop zurki vo gradot..Samo sto problemot e sto narodot vo bitola tesko ke ti dojdi na takvi zurki ke izlezat komentari od tipot:Kako ne na onie klosarite vakvite takvite ke davam pari da mu odam na zurka,drugi ke ti recat deka zurkite za profit se praele abe nenormalen narod koj profit od ko znam za nas kako ekipa sekogas v dupka smee.Druga stvar retko ke dojdat grupite so snimaat rap,ili pa nekoj ke dojdat i ke jadat gomna ozvucenjeto ne cinese slabo publika vaka taka.Ajde da vidam neka napraj nekoj zurka od drugite ekipi so se vo gradot jas prv ke odam,ubavo e da si odis na gotovo na zurka bez da te boli glata dali ke se prodadat dovolno karti da se isplati lokalot ozvucenjeto kaj da se smestat grupite dokolku se od drug grad i eden kup drugi stvari .Od koga prestana siv dom da praj zurki niedna se nema napfraeno od togas vazno imame raperi so se polni so gomna vo ustite..Se nadevam za noviot materijal ke naprajme nekoja promocija i edna dobra zurka pa bash da vidam kolku luge ke dojdat.ajttt
Chris D
Рапуш
Chris D

Број на мислења : 47
Местолокација : Planetata Zemja/Evropa/Balkan/Makedonija/Bitola/Bair/Na Smako Kujkata

ПишувањеПредмет: Re: Zurka vo BT   Zurka vo BT - Page 2 Icon_minitimeПон Јун 02, 2008 9:31 pm

pa vidi... po promocijata na noviot spot i drugite traki sho gi imate vo plan mislam deka kje ima povejke zainteresiranost za na rap zurka... ina4e za gomnojadcite ova ona sho gi ebish... sekogash kje ima gomnojadni i kje sluzat da ti ja krenat cenata Smile dur ima ljubomora kje ima i gomnojadci... ali zurkata e za da odish i da se zurkash i i4 kur da ne te boli za gomnojadcite... jas bi bil mnogu srejken ako ima zurka za brzo vo bt i mislam deka po noviot spot kje ima povejke publika... to e od mene... pozz...
Adrenalin666
moderator
Adrenalin666

ПишувањеПредмет: Re: Zurka vo BT   Zurka vo BT - Page 2 Icon_minitimeВто Јун 03, 2008 8:36 pm

E па погоре сив дом викат 500 евра барат за настап, проблемот е што ако не направите вие журка и неколку бендови шо ги имате, тешко дека некој ќе ве викне брат..
dime_sivdom
moderator
dime_sivdom

ПишувањеПредмет: Re: Zurka vo BT   Zurka vo BT - Page 2 Icon_minitimeСре Јун 04, 2008 2:24 am

abe ti ne razbra sto se raboteshe vo postot...juve ti pisha deka treba suma od 500 evra za da se viknat bendovite sto ti gi navede i gi predloze za da gi vikneme...a tolku pari realno gledano ne moze da se izvadi od zurka...barem ne sega za sega vo Bt...a i pp imam nastapuvano znam i tamu kako e po zurkite...dvajca bez trojca...rezil...i zato sega da ne debatirame na prazna tema...neznam ni zs e otvorena temava...nema smisla spored mene...
Juve-W.H.F.
Admin
Juve-W.H.F.

ПишувањеПредмет: Re: Zurka vo BT   Zurka vo BT - Page 2 Icon_minitimeЧет Јун 05, 2008 11:34 pm

BARDOVCI напиша:
E па погоре сив дом викат 500 евра барат за настап, проблемот е што ако не направите вие журка и неколку бендови шо ги имате, тешко дека некој ќе ве викне брат..

BARDOVCI ti bre 4ove4e si bil klasi4en idiot lol! lol! lol! lol! 4itaj poubavo pred da deli6 dezinformacii molimte lol! lol! lol!
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Zurka vo BT   Zurka vo BT - Page 2 Icon_minitime

Zurka vo BT
Вратете се на почетокот 
Страна 2 of 2Отиди на страна : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Zurki vo bt