STIHOVEN_KALIBAR VIP
Број на мислења : 26 Join date : 2008-03-14 Местолокација : Skopje Devetiot krug na pekolot
| Предмет: Stihoven Kalibar-Tekstovi In Medias Res Пет Мар 14, 2008 1:44 pm | |
| Dobro Utro Dzezeri
Jaka muda sto chuda Shareski I kalibar Dobro utro Dzezeri atmosferata ja digam teatralno budalo cuj go sega komentarot karpos 4 kralot gadot retkiot vo gradot staro bandoglavo palavo marifet do krajot ne se lozam na sjajot igram kurtasak so rapot imam rima ne kopiram znam pederi nerviram mislam shpekuliram surushi apostrofiram kako veteran kreiram daj optimizam shizam paradox g madda pravam ekspertiza noke ili denski raspolozen kritizerski na pesni fensi lesni ve seram namenski ti se pikas pod oltar a duhovno si goltar da te vospitam slushni vokabular koga maskite ke padnat pa togas i ke sfatat platat karma i patat toa ti go tvrdam garant
dobro utro dzezeri na gitari pravam partali na djet seteri vidi celikot se kali raperi na cedilo pa vidi koj e merilo nema labavo da stilot moj izmerigo
I sega pustam vo upotreba rap katedra uste eden fakultet slushni nova nastava zapisi semestar eve pesna nema greska teska kategorija seram surusi po merka koga suludo zvuci uci odluci ne mrci rap filozofija a priori ne se kurci vidi patos snimi rimi krivi drini prav boss nema labavo sine za shminkeraj parastos pa ne bidi lud od drug ne se pravi kult jas so tefterot full frlam mozok katapult javniot neprijatel dezuren gomnojadec terorist politcki strateski ko Katanec ne sum marginalec iako ne me gledas cesto stvoren kapacitet borecot so djet setot guruto na balkanot site ke ve demaskiram glumata ja kinam pa vidi shto ti propagiram
Kolku vredi zivotot
Kolku Vredi zivotot a kolku tvoeto ego pa dali si se prasal shto si storil ti za nego cekor pogresen pagjas kako trkalo se vrti denes gore a utre dole faten vo apsurdi gledas kako zivees a sepak veruvas i cekas svetlo vo tunelot ama go nema neli gledas zloba na site strani pateshestvija i lagi se se pravi za pari od farisei i satani koj te vodat taka smelo surovo trogatelno so usta polna omraza kaj e sega armagedon nekoj vecno da strada dodeka nekoj uziva zivoti na tugji grbovi pa vaka ne ja biva situacija vo status quo mesijata se bara dali duhovno bogat ili prodaden za para pa so rapot nova smisla zosto ne sum egoista kolku vredi zivotot znam imam sovest cista
Secam se klinja u bujnoj mashti markeri u djepovima a boje u tasni yo zidove prashim zidove grada krasim a gde smo sada samo u gluvoj sobi mamsnim to mi je sve nekad imao sam sve nisam razmishljao kako nachi pare shto pre a sada kombinujem duvan zhugan i zle u velikoj nostalgiji za godine te hej a kada razmisilim od chega zavisim zivot je skup ako ga tako zamislis kada novac zatreba dali vredi raditi pare zaraditi ili u kraju blejati nishtariti zatupljeni mozgovi od roditelja traziti nikad putanje do jutra kada napuni se piksla progje par godina slika ostaje ista izgubljeni bledi covek niko si i nishta i ti bi kao ugledni gragjanin zeleo da blistas gde god da krenes nemas nikog i nishta cesto pluka napunjena lisca dim po dim open up your eyes & tell me watch your see covek samac u godinama koji bledi dali vredi ziveti i koliko zivot vredi
Mazohisti
Imas kompleks na niska vrednost cel zivot trpis koga nekoj te gazi mazohista si i molcis ucen si vo sistemot taka te vospitaa deka molcenjeto e zlato kuti i ne zboruvaj zacuvaj pozicija da ne te sutnat od rabota so sefot blizok bidi toa ti e glavna fora sekoja vtora figura e trajce ili trpe gledam ovci vo stado sega pak si natrten na fakultet ne se bunis ocena da dobies gazovi ke lizes deka e avtoritet pa ne seri za vladata moze nekoj ke te slusne mnogu ima kodosi stani mediokritet s.o.s ne vrtis koga mazot ti te tepa da ne propadne brakot toj i natamu te tepa neka neka ke molis boga drugiot e kriv dali ednas ke prasas samiot sto napraviv se dur ima mazohisti se ima i sadisti robovi vo prangi kako vecni optimisti kamsik mentalitet roden kako bezrbetnik ne se promeni da ke umres kako podanik
sakas da te gazat ponizat mazohisto gledas ti si nula i nekoj drugi ke ti sudat koga robuvas na sindrom i uzivas da patis da go fatis toj kamsik dali ednas ti ke sfatis
Koga ke go vidam svetot sfakam nisto ne se smeni kade da se svrtis gledas robovi moderni kako klonovi dusite prodadeni na kredit da si izrod vo stado prasanje e dali vredi pa so glava niz zid znam ne se udira opkolen so sranjeto sekoj den se sudiram ne ti treba sloboda ti si podlizurko so motiv sakas da si sluga za sitni celi ti se boris glavata navednata spusti ja sabja ne ja sece dzelatot toa go rece nema koj da odrece pagas na kolenici posledici kakvi dobi no ne prevzemas nisto dobro ti e koga boli so paroli floskuli tepani na kordoni gra|ani ko moroni seuste so stari folovi vo mnogu revolucii osudeni na propast slepi i bez patokaz vidi ti plasiram dokaz
edno e sigurno deka od nastanokot na svetot covestvoto ne mrdnalo od robovladetelstvo se smenija mnogu sistemi no sustinata sekogas ostana ista a ti si samo uste eden mazohista
Rap Veterani
Da Da 1, 2 Jas i mikrofonot shur slusaj vamu klatikur secam kako eskalibur 365 dena rabotam i treta smena dve dekadi vo rapot a jas sum kako Blek Stena veteran velikan guruto na ovoj balkan brisam shutovi shundovi kako guma pelikan kako se usovrsiv eve edna rima drzi zaedno so dzaka ne moze nikoj da ne skrsi zosto imam agenda rap urbana legenda traki 200 na sigurno gi jadam ko marenda kako kunf fu na ritam slusaj basibozuk chudzuk nositel na lista tepam na izbori u prv krug pa vidi shto ke pisuva vo novata enciklopedija pod bukvata P skolo za novi pokolenija so Paradoks garda rusam gadovi odamna bum bap na ritam mava stilot madafaka
u rapot si so godini od publika te znam mi imas barano posle nastap autogram 21 gram tezi dusa velat imas krv vo kecap kolku ke tezis koga koski meso ke ti smelam si izgubil elan posle prvata sopka batali rap smeni nacin na ziveenje gej si niz grad nosis tesna obleka no ne te pravi covek nie imame dovek dlabocina ko more voved pravila na igra odnesuvawe na ritam mc inja shto pravat rima da mava ko cigla fakas stikla pod vinkla mirisas na pizda kaj i da idam legija ve drzi na nishan ko visa sila vlijaam koj mi duzi zimam protiv nas ides u zijan pijan da ne te vidam imas obidi no nemas proizvod na delo ne rekov deka sum fer te jadam kako em si zder
Patesestvie
Posledna flasa ja vadam daj ja casata vo vinoto vistinata ja predizvikuvam sudbinata so rekapitular za godini pominati na uspesi i padovi od sreka pa do jadovi vo sonovi neostvareni a gledam predizvik se trudam da go nadminam vo sebe slusam povik kako od divinata go mrazam nistoto i nihilistot vo sebe koga go gledam istoto pa dali mozam da go pobedam nagonot sto goni vesto da se izdignam podsvesta mi govori opkruzen so lagata i lugeto od interes mojata sovest na test e so in medias res gledam vo neboto limit a ja sum samo skitnik ostaven na zemjata pobednik ili gubitnik vo kockan so zivotot go cekam ishodot mozebi brodot tone no stojam na kormiloto
Opien od vinoto se kockam so zivotot mozebi brodot tone no pak sum na kormiloto ostavam traga zad sebe pecat so mastiloto go ziveam momentot tragam po vistinitoto
Uste eden den pominat bez zavrsnica povtorno dojde mugrata i pak sum vo nesonica dvoumica so mislata no seuste bez odgovor so kogo sum i sto sum dali bi bilo podobro govorot na omrazata nasekade okolu mene i vo trka so vreme kockam sto ke ostane so svoe mnenie vo stado gledam deka se dvojam veruvam i tvoram i mislam znaci postojam pa igram ruski rulet vo glavata so nova slika moram da preziveam da begam od patetika na cela pateka trnje beda izmacuvanja so stradanja i bolka pa baram nova formula i sekoj den se lazam shto ja baram smislata samiot se prokolnuvam chasata pak ja ispivam vo kocka so zivotot go cekam ishodot mozebi brodot tone no stojam na kormiloto
Последната промена е направена од STIHOVEN_KALIBAR на Саб Мар 15, 2008 10:50 pm. Мислењето е променето 1 пати | |
|
БАНО moderator
Број на мислења : 220 Join date : 2008-03-14 Age : 115 Местолокација : Arnaut Maala
| Предмет: Re: Stihoven Kalibar-Tekstovi In Medias Res Саб Мар 15, 2008 10:36 pm | |
| Go procitav samo "Kolku vredi zivotot" Super lirika e mi se sviga...Bravo Stihoven Kalibar | |
|
KOSTA(FREESTYLER) moderator
Број на мислења : 216 Join date : 2008-03-12 Age : 36 Местолокација : Bitola (Arnaut Mala)
| Предмет: Re: Stihoven Kalibar-Tekstovi In Medias Res Вто Мар 18, 2008 11:30 pm | |
| NEMA UTKA..MN DOBRO OSMISLENI TI SE TESXTOCITE SEKOJ STIH SVOJA PORAKA POZDRAV | |
|
sbep_bojan Рапуш
Број на мислења : 71 Join date : 2008-03-21 Age : 32 Местолокација : Bitola nakarshi Konzulato
| Предмет: Re: Stihoven Kalibar-Tekstovi In Medias Res Нед Мар 23, 2008 8:58 pm | |
| zakon se stihovite..napred s.k. ... ReSpEcT...pozz | |
|
Spinin Рапуш
Број на мислења : 75 Join date : 2008-03-14
| Предмет: Re: Stihoven Kalibar-Tekstovi In Medias Res Вто Апр 15, 2008 11:21 pm | |
| zakon e celiot album,,, a koj go prodicirase poso mn mi se svigjat instrumentalite? | |
|
Martin a.k.a. DzVeR
Број на мислења : 26 Join date : 2008-03-18 Age : 28 Местолокација : Да знаеф ке ви кажеф али незнам!
| Предмет: Re: Stihoven Kalibar-Tekstovi In Medias Res Пет Апр 25, 2008 11:13 pm | |
| zakon lirika... dobri se trakita... RESPECT ....pozzzzzz :D:D | |
|
Sponsored content
| Предмет: Re: Stihoven Kalibar-Tekstovi In Medias Res | |
| |
|