Е па вака ми дојде идеа на оваа тема малку да поразговараме.
Би кажал збор два за мене. Првите допири со рапот беа некаде во 7 одделение,случајно покрај многуте транс Цд-а што ги врткав дома се случи да снимам и нешо рап. Тоа бе САФ-со албумот САФИЗАМ, прв хип хоп албум кој сум го слушнал и оставил најголемо влијание на мене,како во однос на музиката така и во однос на начинот на живот. После тоа следеа чиста околина, Да Џака Накот, и други мак.артисти кои ми оставија добар впечаток,како добра музика и полека се навлеков накај тој стил на музика. Иако следам 4 стилови на музика Рапот зазема посебно место, кое не може да се спореди со останатите стилови на музика затоа што самата Хип Хоп култура го прави посебен со свои одлики да биде поразличен од останатите стилови на музика. Особено важно е дека хип хопот не е само музика, стил на облекување или начин на живот.Пред се е Уметност која денес, за жал ретко кој ја разбира.
Воедно, опстанокот во опшеството би го нарекол.
Секој Андерграунд човек, не земајќи во предивд дали е металец, рапер рокер, поминува низ еден голем тест на издржливост би го нарекол со тоа колку тој ја има љубовта кон музиката и начинот на живот.
Најпрво се кавгите од дома.Искрено не постои човек што немал проблем со домашните во однос на стилот.
На пример кај мене, затоа што не сум јас ограничен во стилот така да ставам некад широка војничка фармерица, некад као хипи, некад у црно и не ти знам како,на почетокот се дофрлаа голем број на критики како мојот стил кој го градев врз база на моите идоли од музичката сцена, воопшто не одговарал за младо дете као ја, исто така и ланците, обетките и останатите пирсеви (особено коа стаив на јазик ми тупеа кур до сабалје колку само не би изгледало убаво)
После тоа следуваат останатите проблеми со околината,доколку друштвото не е во тој фазон влезено лесно те запоставува шо значи ти требаат ИТНО луѓе од твој ранг.
Во школо со професорите исто, мада јас што учев земјоделско па воопшто немав проблеми со нив туку они имаа проблеми со мене,освен класниот што ми какаше да се истрижам заш ќе сум идел на полагање али си доби рицино во кафето типот
Значи општо мислам дека секој што би бил навистина навлезен би требало да помине низ овие срања.