SIV DOM MAK-РАП Форум
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SIV DOM MAK-РАП Форум

Makedonski HIPHOP Portal

HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  БарајБарај  Latest imagesLatest images  Регистрирајте сеРегистрирајте се  ВлезВлез  

Tutoriali

Go down 
+5
martin4ebaby
atentator
БрАчЕдО ОдОзГоРа
dime_sivdom
sleepy
9 posters
АвторПорака
sleepy
moderator
sleepy

Број на мислења : 183

Tutoriali Empty
ПишувањеПредмет: Tutoriali   Tutoriali Icon_minitimeЧет Мар 27, 2008 7:46 pm

Ovde ostavajte finti4ki za obrabotka na photoshop..Jas bash sega se zaka4if na super tutorial4inja:D

Za po4etok neshto polesno...Za kompletno da obrabotite edna slika na liceto treba:
1.Da promenite contrast svetlina i boja na slikata kako shto vas vi odgovara.Toa mozete da go napravite i na kraj isto taka.
Image > Adjusments > Sto ke odberete natamu na vas ostanuva.
2.1.Naredno sto treba da sredite e liceto.Ova ne mora no po potreba so clone tool is4istete go liceto od mozol4inja i sl. Vo nov objekt iskopirajte go samo liceto.Zemete guma i izbrishete gi kraevite sto ne pripagaat na liceto,izbrishete ja ustata,o4ite vegite i nosot ..ostavete vo toj objekt da se naoga samo kozata od liceto.
2.2 Filter> Blur > Gaussian blur ... na objektot so liceto nanesete gaussian blur kolku sto vi e potrebno i kliknete ok..hahhahaha
Povtorno zemete ja gumata i ovoj pat izbrishete ja zamatenosta na mestata na koj ne e potrebno Very Happy Very Happy
3.Sminka..slikite sekogash e potrebno i po malku crvenilo na liceto, sminka okolu o4ite .Da..kaj maskite ne e bash bash ubavo da se shminka,no sekogash mi izgledalo interesno malku crna boja vo vnatreshnosta na o4ite no sepak toa da ne se zabelezhufa...Seto toa se pravi so obi4na 4etka i boja koja ja odbirate..Na slikava shto ja pravev staviv malku "rumenilo" i na dolniot del od okoto zatemniv malku..I veshta4ki trepavici...
Tutoriali Tutori10
Вратете се на почетокот Go down
sleepy
moderator
sleepy

Tutoriali Empty
ПишувањеПредмет: Re: Tutoriali   Tutoriali Icon_minitimeСаб Мар 29, 2008 6:16 pm

eve edno after and before..ne mozhef da go napram before and after me mrzeshe:D
ama o4igledna e razlikata..
Tutoriali Aftera10

dodadof i malku smoke ama za takof tutorial drug pat:D
dime_sivdom
moderator
dime_sivdom

Број на мислења : 426
Местолокација : Независна Република Битола/Баир мала није шала

Tutoriali Empty
ПишувањеПредмет: Re: Tutoriali   Tutoriali Icon_minitimeСаб Мар 29, 2008 8:09 pm

boooo...so napraJ BE COEK...OD GROP JA STANA!!! lol! lol! lol! lol! lol! lol!
stvarno ona na nisto ne licheshe a sega da ja vidi nekoj odma od slika za zena ke ja pobara lol! lol! lol! lol!

BRAVO! afro
http://dimesivdom.hi5.com & www.myspace.com/whfjuvedime & www.my
БрАчЕдО ОдОзГоРа
Рап гуштер
БрАчЕдО ОдОзГоРа

Број на мислења : 102
Местолокација : Од На Баер!!!!

Tutoriali Empty
ПишувањеПредмет: Re: Tutoriali   Tutoriali Icon_minitimeСаб Мар 29, 2008 8:33 pm

alal da ti e brat...kako barbika ja napraj Shocked
sleepy
moderator
sleepy

Tutoriali Empty
ПишувањеПредмет: Re: Tutoriali   Tutoriali Icon_minitimeСаб Мар 29, 2008 8:45 pm

abe sestra ti sum pande...
epa napishaf i kako za da mozite i vie nekoj od grob da stanite:D:D:D
dime_sivdom
moderator
dime_sivdom

Tutoriali Empty
ПишувањеПредмет: Re: Tutoriali   Tutoriali Icon_minitimeНед Мар 30, 2008 3:55 am

so deka napisha ko jas licno pojma neam od fotoshop i slicno povrzano so fotografijata...za toj sto znaj dobro ke mu dojdi informacijata ...sepak morav da napisham...Bravo!!! lol! lol! lol! lol!
atentator
Рап гуштер
atentator

Број на мислења : 109

Tutoriali Empty
ПишувањеПредмет: Re: Tutoriali   Tutoriali Icon_minitimeНед Мар 30, 2008 4:12 am

interesno interesno mucka alal da ti e .. ke ti dam ja moja slika da me naprajsh ubaf za da mozham da si najdam zhena lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol!

pozdrav mucka i samo napred
sleepy
moderator
sleepy

Tutoriali Empty
ПишувањеПредмет: Re: Tutoriali   Tutoriali Icon_minitimeНед Мар 30, 2008 4:18 am

epa interesna e idejata
da prajme ubaj lugeto da bidat i sovrsheni i da si naogat sopruzi i soprugi..jako e
Very Happy:D:D:D
dime ako sakas ke te nau4am photoshop
np
martin4ebaby
VIP
martin4ebaby

Број на мислења : 102
Местолокација : Bitola/Bair

Tutoriali Empty
ПишувањеПредмет: Re: Tutoriali   Tutoriali Icon_minitimeПон Мар 31, 2008 11:01 pm

mmm interesna rabota kako ja napraj...lepotica ispadna
http://www.myspace.com/martinceee
ifan4e_baby
VIP
ifan4e_baby

Број на мислења : 72

Tutoriali Empty
ПишувањеПредмет: Re: Tutoriali   Tutoriali Icon_minitimeПон Мар 31, 2008 11:17 pm

Мммм ... шуба излезе .. ее норамално .. после ќе речат дека ИМАТ природна убајна .. е каде ?? освен кај исклучоци geek geek geek хехехе .... Very Happy Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven
http://www.myspace.com/ifan4ebaby
sleepy
moderator
sleepy

Tutoriali Empty
ПишувањеПредмет: Re: Tutoriali   Tutoriali Icon_minitimeВто Апр 01, 2008 4:00 pm

abe modelite ubaj se pa pak gi prat vaka
Very Happy:D:D
KOSTA(FREESTYLER)
moderator
KOSTA(FREESTYLER)

Број на мислења : 216
Местолокација : Bitola (Arnaut Mala)

Tutoriali Empty
ПишувањеПредмет: Re: Tutoriali   Tutoriali Icon_minitimeЧет Апр 03, 2008 4:57 pm

ABE AKO NEMASH UBAJ CRTI NISHO NE TE PRAJ NI PHOTOSHOP..EDINSTVENO PLASTI4EN HIRURG:)ALI TIPKATA NA GORENAVEDNIOT PRIMER POSEDUVA UBAJ CRTI..:)PA SO MALKU SHMINKA JA NAPRAJ POMLADA 10 GODINI:)
БАНО
moderator
БАНО

Број на мислења : 220
Местолокација : Arnaut Maala

Tutoriali Empty
ПишувањеПредмет: Re: Tutoriali   Tutoriali Icon_minitimeЧет Апр 03, 2008 5:16 pm

Pa vaka jas kako so si sum prirodno ubav uste na fotoshop mali korekcii da napraj Kiketo i ke treba za najubav maz na svetot da me izberat Laughing Laughing Laughing Laughing
http://www.myspace.com/evilllb
Juve-W.H.F.
Admin
Juve-W.H.F.

Број на мислења : 348
Местолокација : Bitola Epicentar

Tutoriali Empty
ПишувањеПредмет: Re: Tutoriali   Tutoriali Icon_minitimeЧет Апр 03, 2008 9:52 pm

EVIL-B напиша:
Pa vaka jas kako so si sum prirodno ubav uste na fotoshop mali korekcii da napraj Kiketo i ke treba za najubav maz na svetot da me izberat Laughing Laughing Laughing Laughing

abe ti kako 6o si ubav u6te tri plasti4ni operacii kje zali4i6 na ne6to a posle foto6op kje vidime deka vistina si pripagjal na 4ove4ki rod lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol!
http://www.myspace.com/whfjuvedime
БАНО
moderator
БАНО

Tutoriali Empty
ПишувањеПредмет: Re: Tutoriali   Tutoriali Icon_minitimeЧет Апр 03, 2008 11:29 pm

Abe oti ti provociras more UGLY BOY so gi krsis ogledalata niz doma ko ke se vidis,i pak razocaran si ko ke vidis Orangutan nasproti tebe vo ogledaloto lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol!
Juve-W.H.F.
Admin
Juve-W.H.F.

Tutoriali Empty
ПишувањеПредмет: Re: Tutoriali   Tutoriali Icon_minitimeПет Апр 04, 2008 1:22 am

EVIL-B напиша:
Abe oti ti provociras more UGLY BOY so gi krsis ogledalata niz doma ko ke se vidis,i pak razocaran si ko ke vidis Orangutan nasproti tebe vo ogledaloto lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol!

ako si ti zad mene ko kje sum do ogledalo kje vidam orangutan,a ako sum samo jas na ogledalo i prirodata kje rascuti od lepota:)))da ne se luti6 peer?????lol! lol! kazvam kako 6o e vidi fotos i sporedi mada 6o sporedba nema te jadam do detali lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol!
KOSTA(FREESTYLER)
moderator
KOSTA(FREESTYLER)

Број на мислења : 216
Местолокација : Bitola (Arnaut Mala)

Tutoriali Empty
ПишувањеПредмет: Re: Tutoriali   Tutoriali Icon_minitimeПет Апр 04, 2008 2:22 am

EVIL-B напиша:

hahahahaha ne ste salaam bee dvata:)))
dime_sivdom
moderator
dime_sivdom

Tutoriali Empty
ПишувањеПредмет: Re: Tutoriali   Tutoriali Icon_minitimeПет Апр 04, 2008 2:59 am

lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol!
ova mi dade ideja da otvoram tema gibanje...faca bi bilo...a? afro
БАНО
moderator
БАНО

Tutoriali Empty
ПишувањеПредмет: Re: Tutoriali   Tutoriali Icon_minitimeПет Апр 04, 2008 4:56 pm

Ne be ne se nalutiv ali sepak mislam treba da se prekini oti mnogu luge go citat ova i mozi da staknat pogresen vpecatok...inaku IN LIVE ke prodolzime Very Happy Very Happy
Juve-W.H.F.
Admin
Juve-W.H.F.

Tutoriali Empty
ПишувањеПредмет: Re: Tutoriali   Tutoriali Icon_minitimeСаб Апр 05, 2008 1:20 am

ok be ban nema luti6 friendly be6e Smile))
Sponsored content

Tutoriali Empty
ПишувањеПредмет: Re: Tutoriali   Tutoriali Icon_minitime

Tutoriali
Вратете се на почетокот 
Страна 1 of 1